HLB international
O nama Naš tim Misija i vizija Partneri HLB International Kontakt Arhiva
Novosti iz HLB-a
Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, kontrola poreza, kontrola utroška, poslovni planovi, analize, procjene, Uvid u poslovanje, Procjene vrijednosti, investicijski elaborati, Transferne cijene, knjigovodstvene usluge, forenzičko računovodstvo, forenzično računovodstvo "AKTUALNO: Preuzmite Izvješće o transparentnosti u PDF obliku"
Revizija,Hrvatska, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, kontrola poreza, kontrola utroška, poslovni planovi, analize, procjene, Uvid u poslovanje, Procjene vrijednosti, investicijski elaborati, Transferne cijene, knjigovodstvene usluge, forenzičko računovodstvo, forenzično računovodstvo
HLB Inženjerski biro revizija due diligence Hrvatska "AKTUALNO: Preuzmite Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima u PDF obliku"
HLB Inženjerski biro revizija due diligence Hrvatska
Izmjene Zakona o porezu na dobit, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, kontrola poreza, kontrola utroška, poslovni planovi, analize, procjene, Uvid u poslovanje, Procjene vrijednosti, investicijski elaborati, Transferne cijene, knjigovodstvene usluge, forenzičko računovodstvo, forenzično računovodstvo "AKTUALNO: Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. više..."


 
Ostale usluge

Due diligence

Transakcijski due diligence je istraga investitora ili njegovih savjetnika o točnom i sveobuhvatnom karakteru ciljanog poduzeća. Cilj može biti potencijalni objekt preuzimanja, strateški partner, zajednički pothvat i sl.
Najčešći povod za due diligence je kupnja nekog poduzeća ili dijela poduzeća pri čemu investitor treba znati što kupuje i zato mu trebaju specijalizirani stručnjaci da ukažu na potencijalne opasnosti preuzimanja i vrijednost predmeta preuzimanja. Česti razlozi za neki od oblika due diligenca mogu biti promjene uprava i nadzornih odbora u trgovačkim društvima, promjene načelnika i gradonačelnika i sl. kojima nove ili stare upravljačke i nadzorne strukture štite svoje interese.
Due diligence se obično dijeli na: računovodstveno-financijski, pravni, porezni, due diligence kadrova i organizacije te due diligence tehnologije i know-how-a.

Uvid u poslovanje

Uvid u poslovanje spada u angažmane s izražavanjem uvjerenja u koje se ubraja i revizija, ali s nižim stupnjem uvjerenja nego što je kod revizije. Pogodan je za manje poduzetnike zato što je ekonomičniji od revizije.

Kontrola materijalno knjigovodstvenog poslovanja

Radi se na zahtjev korisnika, a razlika u odnosu na angažmane s izražavanjem uvjerenja je u tome što se radi nalaz koji sadržava sve nepravilnosti koje su uočene, a ne samo one koje su materijalno značajne. Koristan je za sve one koji žele biti sigurni da im je njihovo knjigovodstveno poslovanje točno i usklađeno s propisima. Ovu uslugu podjednako traže vlasnici, menadžeri i računovođe trgovačkih društava, udruga, jedinica uprave i samouprave.

Kontrola poreza

Vezana je uz porezno savjetovanje. Kontrola se obavlja s ciljem utvrđivanja  mogućih nepravilnosti ili nedostataka potkrepljujuće dokumentacije koji mogu rezultirati kaznama i zateznim kamatama, te dovesti klijenta u poteškoće. Može se kombinirati s kontrolom materijalno-financijskog poslovanja ili s angažmanima s izražavanjem uvjerenja što pojeftinjuje tu uslugu.

Kontrola utroška

Posebna usluga kojom se kontrolira namjensko trošenje sredstava u nekoj organizaciji. Često se koristi u raznim neprofitnim organizacijama i projektima financiranim iz inozemstva, kao i u jedinicama lokalne samouprave i institucijama u njihovom vlasništvu.

Izrada poslovnih planova

Obično je vezana uz klijente u paket uslugama. Ova usluga koristi svim poduzetnicima koji nemaju vlastito „in-house“ planiranje, poglavito malim i srednjim poduzetnicima.

Izrada analiza poslovanja

Analiza poslovanja je praćenje učinaka poslovanja u odnosu na planirane ili standardne veličine. U sklopu analize poslovanja daju se preporuke za nastavak poslovanja, a na bazi same analize.

Procjene vrijednosti

Procjena vrijednosti nekog poduzetnika ili segmenta poduzetnika. Postoji više vrsta procjene vrijednosti i načina na koji se radi ovisno o prosudbi procjenitelja koja je realnija. Obično se koristi kod kupnje ili preuzimanja, a često je poželjno vezanje uz due diligence.

Izrada investicijskih elaborata

Rade se uglavnom za potrebe dobivanja kredita od banaka, ali mogu biti korisne i u fazi planiranja.

Poslovanje u inozemstvu

Preko HLB Internationala u mogućnosti smo ponuditi poslovne usluge i u preko 100 zemalja na svim kontinentima. To su usluge od osnivanja firme, vođenja poslovnih knjiga, poreznih savjeta do usluga revizije. Za klijente revizije, paketa usluga i drugih značajnijih usluga, naša posrednička  provizija u posredovanju s inozemstvom se ne obračunava.

Osnovni podaci

HLB Inženjerski biro  d.o.o.
Strossmayerova 11, 51000 Rijeka
Republika Hrvatska
MBS: 040066556
MB : 00403334
OIB : 89015118914
Upisan u registar Trgovačkog suda u Rijeci
Temeljni kapital 1.579.200,00 kn upisan u cijelosti

Uprava:
Ana Krivičić, prokurist i Kristina Krivičić Ugrin, član

Kontakt:
Telefon: +385 51 322303
Telefax: +385 51 725377
E-mail: revizija@ibr.hr
www.ibr.hr

Poslovna banka:
Zagrebačka banka d.d.,
Paromlinska 2, 10000 Zagreb
Multivalutni račun:  2360000-1102045916
IBAN HR2023600001102045916Zaposlenje HLB Inženjerski biro, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, kontrola poreza, kontrola utroška, poslovni planovi, analize, procjene, Uvid u poslovanje, Procjene vrijednosti, investicijski elaborati, Transferne cijene, knjigovodstvene usluge, forenzičko računovodstvo, forenzično računovodstvo