HLB international, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, računovodstvo, Revizija financijskih izvještaja, knjigovodstvene usluge, Forenzičko računovodstvo, Forenzično računovodstvo, kompilacije, Izvještaji po narudžbi
O nama Naš tim Misija i vizija Partneri HLB International Kontakt Arhiva
Novosti iz HLB-a
Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, računovodstvo, Revizija financijskih izvještaja, knjigovodstvene usluge, Forenzičko računovodstvo, Forenzično računovodstvo, kompilacije, Izvještaji po narudžbi "AKTUALNO: Preuzmite Izvješće o transparentnosti u PDF obliku"
HLB Inženjerski biro revizija due diligence Hrvatska
HLB Inženjerski biro, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, računovodstvo, Revizija financijskih izvještaja, knjigovodstvene usluge, Forenzičko računovodstvo, Forenzično računovodstvo, kompilacije, Izvještaji po narudžbi "AKTUALNO: Preuzmite Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima u PDF obliku"
HLB Inženjerski biro, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, računovodstvo, Revizija financijskih izvještaja, knjigovodstvene usluge, Forenzičko računovodstvo, Forenzično računovodstvo, kompilacije, Izvještaji po narudžbi
Izmjene Zakona o porezu na dobit "AKTUALNO: Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. više..."


 
Računovodstvene usluge

Računovodstvo je disciplina koja se bavi zapisom svih financijskih transakcija koje se dogode u nekoj organizaciji. Povijesnog je karaktera, a počeci računovodstva sežu još u doba nastanka najranijih civilizacija na području Mezopotamije. Kao začetnik modernog računovodstva tijekom 15. stoljeća spominje se Luca Pacioli, a od tog doba ono se usavršava i usklađuje sa sve većim zahtjevima korisnika.
Potrebe modernih organizacija za računovodstvenim uslugama su goleme, tim više što informacija postaje najznačajnijim resursom modernog upravljanja. Moderno upravljanje zahtijeva ažurno i detaljno vođenje knjigovodstvenih evidencija ne bi li se osiguralo pravovremeno izvještavanje po segmentima i u cjelini.  U današnje doba, informacija koja je ažurno i pravilno evidentirana i stručno prenesena putem odgovarajućih izvještaja menadžmentu, može biti presudna ne samo za visinu profita, već i za opstanak pojedine organizacije.
Potrebu vođenja knjigovodstva i izvještavanja nameću i institucija države, banaka i sl. pri čemu je vrlo važna stručnost i educiranost osoblja koje vodi računovodstvo.

Knjigovodstvene i administrativne usluge

Vođenje poslovnih knjiga i administrativne usluge obavljaju se preko našeg partnera Profit consult d.o.o. Rijeka koji je specijaliziran za knjigovodstveno praćenje, administrativne usluge, usluge izrade izvještaja o poslovanju, zastupanje pred poreznim tijelima i sl.

Usluge izrade financijskih izvještaja

Financijsko izvještavanje radi se za potrebe vlasnika i institucionalne potrebe. Vrlo je kompleksno, a regulatorni propisi su podložni stalnim promjenama, pa je potrebno mnogo ulaganja da bi se sastavili točni i svrhoviti financijski izvještaji.
Financijski izvještaji sačinjavaju se na bazi povijesnih informacija i baziraju se na knjigovodstvenim podacima.
Zbog toga su mnoge manje organizacije (a često i veće) koje se oslanjaju na vlastito računovodstvo ili knjigovodstvene servise zapravo uskraćene za kvalitetnu uslugu ili su prisiljene zapošljavati stručnjake samo za to područje što im uvećava troškove.
U razvijenim gospodarstvima uobičajeno je za takve organizacije unajmljivanje stručnjaka kako bi kvalitetno i ekonomično izvršili takvu uslugu. Mi smo takvi stručnjaci.

Usluge izrade izvještaja po narudžbi

Odnosi se na bilo kakve izvještaje koji se kreiraju periodično  po potrebama korisnika, a koji se baziraju na povijesnim  podacima – financijskim i nefinancijskim, npr. izvještaj o obrtaju zaliha, izvještaj o nenaplaćenim potraživanjima, izvještaj o likvidnosti i sl.

Kompilacije

Usluge kompilacije se odnose na iskazivanje povijesnih informacija na različite načine. Korisno je za organizacije koje koriste više različitih sustava izvještavanja (npr. društvo čiji inozemni vlasnik ima potrebu konsolidacije i sl).

Forenzično računovodstvo

Ukoliko ste imali nepredviđenih problema s vođenjem poslovnih knjiga, i ne znate što napraviti jer vam fali knjigovodstvena dokumentacija ili ste bili žrtvom krađa ili pronevjera, možete se obratiti nama.  Pokušat ćemo Vam pomoći.  


 

Osnovni podaci

HLB Inženjerski biro  d.o.o.
Strossmayerova 11, 51000 Rijeka
Republika Hrvatska
MBS: 040066556
MB : 00403334
OIB : 89015118914
Upisan u registar Trgovačkog suda u Rijeci
Temeljni kapital 1.579.200,00 kn upisan u cijelosti

Uprava:
Ana Krivičić, prokurist i Kristina Krivičić Ugrin, član

Kontakt:
Telefon: +385 51 322303
Telefax: +385 51 725377
E-mail: revizija@ibr.hr
www.ibr.hr

Poslovna banka:
Zagrebačka banka d.d.,
Paromlinska 2, 10000 Zagreb
Multivalutni račun:  2360000-1102045916
IBAN HR2023600001102045916Zaposlenje, HLB Inženjerski biro, Revizija, usluge revizije, Due Diligence, računovodstvene usluge, računovodstvo, Revizija financijskih izvještaja, knjigovodstvene usluge, Forenzičko računovodstvo, Forenzično računovodstvo, kompilacije, Izvještaji po narudžbi