Izrada izvještaja

Financijsko izvještavanje radi se za potrebe vlasnika i institucionalne potrebe. Vrlo je kompleksno, a regulatorni propisi su podložni stalnim promjenama, pa je potrebno mnogo ulaganja da bi se sastavili točni i svrhoviti financijski izvještaji.

Izrada financijskih izvještaja i konsolidiranih financijskih izvještaja

Financijski izvještaji sastavljaju se na bazi povijesnih informacija, a temelje na knjigovodstvenim podacima. Mnoge veće organizacije, a često i manje, se oslanjaju na vlastito računovodstvo ili knjigovodstvene servise čime su uskraćene za kvalitetnu uslugu ili su prisiljene zapošljavati stručnjake samo za to područje što im uvećava troškove. U razvijenim gospodarstvima uobičajeno je za takve organizacije da unajmljuju stručnjake kako bi kvalitetno i ekonomično izvršili uslugu izrade određenog financijskog izvještaja. Mi smo takvi stručnjaci.
Napomena: Sukladno odredbama Zakona o reviziji kod klijenata s kojima imamo ugovorene usluge zakonske revizije ne smijemo pružati usluge koje bi nas dovele u sukob interesa, posebno usluge izrade financijskih izvještaja koji se revidiraju.

Izrada izvještaja po narudžbi

Odnosi se na bilo kakve izvještaje koji se kreiraju periodično po potrebama korisnika, a koji se baziraju na povijesnim podacima – financijskim i nefinancijskim, npr. izvještaj o obrtaju zaliha, izvještaj o nenaplaćenim potraživanjima, izvještaj o likvidnosti i sl.

Kompilacije

Usluge kompilacije se odnose na iskazivanje povijesnih informacija na različite načine. Korisno je za organizacije koje koriste više različitih sustava izvještavanja (npr. društvo čiji inozemni vlasnik ima potrebu konsolidacije i sl.).

Forenzično računovodstvo

Ukoliko ste imali nepredviđenih problema s vođenjem poslovnih knjiga i ne znate što napraviti jer Vam nedostaje knjigovodstvena dokumentacija ili ste bili žrtvom krađa ili pronevjera, možete se obratiti nama. Pokušat ćemo Vam pomoći.


Kontaktirajte nas

Koje god vaše pitanje bilo, naš globalni tim vam može pomoći!

Započnite razgovor
Get in touch
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy
hr
en_US hr